SMC is wereldwijd de grootste leverancier van pneumatische componenten en specialist in industriële automatisering. Mechatronica, robotica, moderne besturingstechniek en natuurlijk het werken met elektrische actuatoren, het hoort allemaal bij SMC. Met meer dan 19.000 collega’s over de hele wereld en verkoopkantoren in meer dan 80 landen is SMC overal te vinden. Met 12.000 basisproducten in meer dan 700.000 varianten realiseert SMC automatiseringsoplossingen in vrijwel iedere sector. Machinebouwers en internationale high tech bedrijven werken graag met SMC samen. Niet alleen omdat de componenten van SMC wereldwijd goed verkrijgbaar zijn, maar ook omdat we ondersteuning bieden bij engineering.

 

SMC in Nederland

In Nederland hebben we al sinds 1981 een kantoor en trainingscentrum in Amsterdam. Sinds 2016  zijn we ook in Eindhoven gevestigd met het SMC Technology Center. Hier worden SMC componenten -ook in clean room omgeving- geassembleerd en beschikken we over een trainingscentrum en thermo chiller service.

Bij SMC Nederland werken 80 gedreven mensen. Een deel daarvan is afgestuurd hbo’er werktuigbouwkunde. Zij werken bij ons onder meer als sales engineer, technical support engineer of project engineer.

Onze specialisten komen dagelijks in de (high tech) industrie en machinebouw en weten dus wat er speelt in jouw vakgebied.

 

SMC en Het Koppel

Avans Hogeschool biedt een fantastische opleiding voor werktuigbouwkunde in Den Bosch, onderscheiden als de beste van Nederland. Daarmee is het Koppel ook een belangrijke studievereniging. SMC is dan ook een trotse sponsor van het Koppel.

Wil je meer weten over SMC? Bekijk onze website www.smcpneumatics.nl